"A"- Elismerő szavak

Aki az elismerő szavak szeretetnyelvét beszéli, annak szüksége van arra, hogy nap mint nap megdicsérjék és megerősítsék. Egy-egy bizonytalan helyzetben sokat jelent számára néhány jól megválasztott bátorító szó. A szelíd, kedves szavak, elismerő nyilatkozatok szárnyakat adnak neki - akár szóban hangzanak el, akár írásban.

A dicsérő szavak és az elismerő kifejezések a szeretet hathatós közvetítői. Azok, akiknek ez az elsődleges szeretetnyelvük, azt értékelik legjobban, ha szóbeli elismerést, dicséretet kapnak. Pár kedves szó a főztjükről, a munkabírásukról, esetleg az aznapi megjelenésükről igazi megelégedéssel tölti el őket. Ha párunk gyakran kifakad, hogy ,,nincs egy jó szavunk se" hozzá, vagy egy-két csípős megjegyzésen is mélyen meg tud bántódni, akkor valószínű, hogy ez a szeretetnyelv kiemelkedően fontos a számára. Azért, hogy érezze a szeretetünket, minél gyakrabban, az adott helyzethez igazítva a legegyszerűbb és legközvetlenebb módon fejezzük ki elismerésünket. Például mondjuk ki, hogy ,,De jó, hogy kivitted a szemetet!", vagy "Nagyon jól áll neked ez az ing!"


Ha ajándékot keresel ezzel a szeretetnyelvvel rendelkező ismerősödnek, mindenképpen olyan dolog legyen, ahol felírat vagy szöveg van.

Ezek a dolgok inspirálják, erősítik őt a mindennapokban.

Mindenképp emlékeztetni fogjuk az ajándékunkkal, mennyire szeretjük, hiszen elismerő szavakkal látjuk el.

A boltom polcairól, innen válogathatsz :