"B"- Minőségi idő

A minőségi idő lényege az, hogy amíg együtt vagyunk, teljesen a partnerünkre figyelünk. Egy beszélgetés akkor válik minőségi időtöltéssé, ha érdeklődéssel és a megértés szándékával hallgatjuk a másikat, miközben az érzéseiről, vágyairól beszél. Akinek a minőségi idő a szeretetnyelve, nem csupán meghallgatásra vágyik, hanem arra is, hogy a társa is ossza meg vele a gondolatait. Persze nemcsak a beszélgetés lehet minőségi idő, hanem bármilyen közös tevékenység is (közös séta, kerékpározás, főzés stb.), amely örömöt szerez neki.


A minőségi idő azt jelenti, hogy osztatlan figyelmet szentelünk a másiknak. Akinek ez a fő szeretetnyelve, annak a legfontosabb az együtt töltött idő, ám nem csak fizikai szinten. A minőségi idő lényege, hogy nem végzünk más tevékenységeket, csak a párunkra figyelünk. Ha ő beszélgetni szeretne, akkor kapcsoljuk ki a tévét, figyeljünk csak rá. Érezze azt, hogy valóban érdeklődünk a vágyai, gondolatai iránt, és ezeket kölcsönösen mi is osszuk meg vele. Ha gyakran halljuk, hogy szívesen menne velünk étterembe, nyaralni, vagy akár csak sétálni, akkor szinte biztos, hogy ez a fő szeretetnyelve. Vagyis ahhoz, hogy szeretve érezze magát, vegyük ki a részünket ezekből a tevékenységekből, vagy tanuljunk meg vele mélyen, meghitten beszélgetni, még akkor is, ha ez erőfeszítést igényel.


Ha ajándékot keresel ezzel a szeretetnyelvvel rendelkező ismerősödnek, például vegyél neki egy CupCozy-t (egy jó gondolattal, vagy a kedvenc igeversével :-))  Amit, tudod...elkészítem neked!


Legyen nála az ajándékod, beszélgessetek sokat, töltsetek együtt "minőségi időt", ez fogja eszébe juttatni minden alkalommal, ha használja a a bögrét és a tőled kapott ajándékot, hogy mennyire szereteted. :-)


Boltom polcairól, innen válogathatsz:

Vagy egyedi szöveggel és elképzeléssel megrendelheted: